Local Network

Local Network

Οι Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων, έπειτα από 10 συναπτά έτη εμπειρίας  στον τομέα Ευρωπαϊκών εθελοντικών προγραμμάτων, όπως το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (πρώην Εθελοντική Ευρωπαϊκή Υπηρεσία) αποφάσισε να στηρίξει  την κοινωνία των πολιτών δημιουργώντας ένα δίκτυο πιστοποιημένων φορέων προάγοντας τις αρχές της Αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. 

Το δίκτυο μας αποτελείται από αξιόλογους φορείς με σημαντική προσφορά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης  οι οποίοι λειτουργούν ως φορείς υποδοχής νέων ανθρώπων ηλικίας 18-30 ετών οι οποίοι παρέχουν εθελοντική εργασία και στηρίζουν το έργο των οργανώσεων αυτών.

Την δεδομένη χρονική στιγμή το Δίκτυο αποτελείται από 14 φορείς , συμπεριλαμβανομένου και του φορέα μας.

Οι φορείς αυτοί είναι:

 

Fix in Art

To Fix in Art είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 2011 και βρίσκεται στο παλιό ιστορικό εργοστάσιο ζυθοποιίας Fix. Ο οργανισμός λειτουργεί ως κόμβος για επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και συμβάλλει στη μοναδική ατμόσφαιρα που περιβάλλει αυτό το μέρος.  Στόχος είναι η προαγωγή της τέχνης  ως εργαλείο ανάπτυξης και προσφοράς στην κοινωνία.

 

Action Art

Η Action Art/ Εικαστική Δράση είναι χώρος εικαστικής παιδείας, αφήγησης παραμυθιών, δράσης και επικοινωνίας. Είναι μη Κερδοσκοπική εταιρεία και ιδρύθηκε το 2009.

Κύριο έργο της Action Art είναι:

  • Η διάδοση της Προφορικής Άυλης Κληρονομιάς. Η συμβολή στην αποκατάσταση της κοινωνικής και παιδαγωγικής λειτουργίας του παραμυθιού, του μύθου, του θρύλου και της αφήγησης,
  • H ανάπτυξη προγραμμάτων εικαστικής παιδείας. Η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων για την προσωπική, επαγγελματική ανέλιξη,
  •  H προώθηση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και διαπολιτισμικών προγραμμάτων, πολυγλωσσικών αφηγήσεων

 

AddArt                                 

Η "AddArt" αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με αντικείμενο τη συνεισφορά και προώθηση του πολιτισμού. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Βασικοί στόχοι της AddArt είναι η προώθηση του πολιτισμού στο ευρύ κοινό και η δημιουργία πρωτότυπων έργων που θα φέρουν κοινωνικά μηνύματα.
Για να πετύχει τους στόχους της, η "AddArt" διοργανώνει ποικίλες δράσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου όπως εκδηλώσεις και φεστιβάλ με επίκεντρο τις εικαστικές, οπτικοακουστικές και ψηφιακές τέχνες.

 

Thessaloniki Pride

Το Thessaloniki Pride είναι μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, που σκοπό έχει την ενίσχυση της κοινωνικής ορατότητας των γκέι, λεσβιών, αμφί, τρανς, ίντερσεξ και γενικότερα κάθε μειονότητας με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς και την υποστήριξη της ισότητας και των δικαιωμάτων τους στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή.

Το Thessaloniki Pride ιδρύθηκε την άνοιξη του 2012 με σκοπό αρχικά τη διοργάνωση του ομώνυμου φεστιβάλ σε μια περίοδο που οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης διένυαν μια περίοδο αναγέννησης. Μετά την απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία του πρώτου Thessaloniki Pride, η οργάνωση ενδυναμώθηκε και επέκτεινε τις δραστηριότητές της και σε άλλα πεδία.

 

EduACT 

Η EduACT είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2013 έχοντας ως στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία ενώ κύριο πεδίο δράσης είναι η εκπαιδευτική ρομποτική.

 

To όραμα της eduACT είναι να φέρουμε την εκπαίδευση του μέλλοντος, σήμερα! Εισάγοντας την έννοια της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, στοχεύει στο να αναδείξει ταλέντα των νέων παιδιών, προσφέροντας το ερέθισμα για δημιουργικότητα. Έρευνα και παιχνίδι, μάθηση και διασκέδαση συνδυάζονται για να δώσουν χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες για το μέλλον των αυριανών καινοτόμων.  Η eduACT είναι ο διοργανωτής του πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής First Lego League (FLL).

  

Φάρος του Κόσμου

Το κέντρο Νεότητας «Φάρος του κόσμου» είναι ένας χώρος προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των Νέων του Δενδροποτάμου που λειτουργεί με την φροντίδα και την αγάπη της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Μέσα από τον διαρκή και αδιάκοπο αγώνα του έχει όχι μόνο αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής αλλά έχει βρει πρωτοπόρες λύσεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η εργασία.

Ο Φάρος του κόσμου βρίσκεται διαρκώς δίπλα σε όλους όσους τον έχουν ανάγκη και φωτίζει τον δρόμο προς την ανάπτυξη και την εξέλιξη.

 

Thess Checkpoint 

To «Checkpoint»  αποτελεί μονάδα πρόληψης και εξέτασης του HIV  και ηπατίτιδας B, C και ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 2015 στην Αθήνα και το 2017 στη Θεσσαλονίκη. Υλοποιούν δράσεις προαγωγής της εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C, τόσο στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Καλλιστώ

Ο περιβαλλοντικός οργανισμός για την άγρια ​​φύση και τη φύση Καλλιστώ ιδρύθηκε το 2004 στη Θεσσαλονίκη από επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα. Οι δράσεις του Callisto εστιάζονται στη διατήρηση της άγριας ζωής, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα σαρκοφάγα της Ελλάδας: αρκούδα και λύκος.

Ο στόχος τους είναι να αναδείξει την αξία της βιοποικιλότητας και το δικαίωμα στη ζωή και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας.

 

Intervolve

Η Intervolve ιδρύθηκε από μια ομάδα νέων εθελοντών που δραστηριοποιούνται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.
Από το 2018 ένα από τα κορυφαία έργα του οργανισμού είναι η λειτουργία του "Irida", ενός πολυπολιτισμικού γυναικείου κέντρου στη Θεσσαλονίκη. Το κέντρο έχει ως τη μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων γυναίκες πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο και τα παιδιά τους και παρέχει έναν ασφαλή χώρο έκφρασης, εργαστήρια για την απόκτηση δεξιοτήτων, διαπολιτισμικές εκδηλώσεις και φροντίδα των παιδιών, ενώ οι γυναίκες παρακολουθούν εργαστήρια.

 

Σχεδία στην Πόλη

Η ομάδα της Schedia ήταν μια ομάδα εκπαιδευτικών που λειτουργούσαν στη Θεσσαλονίκη ως άτυπη ομάδα από το 1999 και ίδρυσαν τον οργανισμό το 2007. Σε 20 χρόνια δραστηριοτήτων, η ομάδα σχεδίασε και υλοποίησε εκατοντάδες δημιουργικές εθελοντικές δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για παιδιά και νέους στη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, προσφέρουν δραστηριότητες όπως τέχνη, αφήγηση ιστορίας, δημιουργική γραφή, κουκλοθέατρο, ανακύκλωση, τέχνη και κόμικς, υγιεινή διατροφή, διαπολιτισμικά παιχνίδια και άλλα.

 

EKBE (Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος)

Το EKBE είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 50 χρόνια. Έχει εμπειρία στη στήριξη των κωφών και των ατόμων με προβλήματα ακοής που έχουν ανάγκη καθώς και των οικογενειών τους και στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και στη διευκόλυνση της διαδικασίας κοινωνικοποίησης. Αφιερώνουν ιδιαίτερη προσοχή στη νεολαία, καθώς είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για την αυτο-ανάπτυξη του ατόμου.

Η οργάνωση αντιπροσωπεύει μια γέφυρα μεταξύ του κωφού πληθυσμού και της κοινωνίας, προωθώντας την κοινωνική ένταξη και εργασία για την επίτευξη ίσων ευκαιριών για τους νέους με προβλήματα ακοής.

 

Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο

Η Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο είναι ένας από τους παλαιότερους οργανισμούς για την κοινότητα των LGBT στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. 

και ανέκαθεν εφάρμοζε δραστηριότητες για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την αναζήτηση ίσων δικαιωμάτων μέσω της τέχνης και του κινηματογράφου.

Η κύρια λειτουργία του είναι να οργανώσει το ετήσιο «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης LGBTQ», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διοργανώνει επίσης συνέδρια, συζητήσεις και έκθεση σχετικά με το θέμα.

 

 

Local Network
Local Network
Local Network
Local Network
Local Network
Local Network
Local Network

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr