USB Network

USB Network

USB Network

Ο φορέας μας πιστός στις αρχές και τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης, είναι μέλος σε διάφορα δίκτυα φορέων της κοινωνίας των πολιτών σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με τα δίκτυα αυτά μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές, αξίες και όραμα για την νεολαία και παίρνουμε μέρος σε δράσεις για την υλοποίηση των στόχων μας. Εδώ μπορείτε να βρείτε παραπομπές των δικτύων που ο φορέας είναι μέλος ή έχει κάποιον άλλο ρόλο.

Anna Lindh Foundation: Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο δίκτυο φορέων της κοινωνίας των πολιτών με χώρο αναφοράς τη Mεσόγειο. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα δίκτυο/σύνολο δικτύων με την συμμετοχή 42 κρατών μελών από τις Ευρωπαϊκές χώρες και της χώρες της βορείου Αφρικής. Ασχολείται με τον διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ αραβικών κρατών και κρατών της Ευρώπης, ενισχύει τους δεσμούς των δύο αυτών περιοχών και υποστηρίζει τη συνεργασία τους σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτισμού και δημοκρατίας. Ο Ελλάδα έχει περίπου 170 οργανώσεις μέλη στο δίκτυο του ιδρύματος και ο φορέας μας είναι ο συντονιστής φορέας του δικτύου.

Youth for Exchange and Undrestanding: Ένα δίκτυο φορέων νεολαίας, που προέρχονται από διάφορα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο φορέας μας είναι τακτικό μέλος του δικτύου.

Youth Express Network: Ένα, επίσης δίκτυο φορέων νεολαίας με αρκετή μεγάλη δράση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο φορέας μας είναι τακτικό μέλος του δικτύου.

United Against Racism: Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φορέων της κοινωνίας των πολιτών, με μεγάλη δράση στην ευαισθητοποίηση γύρω από κοινωνικά ζητήματα. Ο φορέας μας είναι επίσης, τακτικό μέλος.

Forum of European Roma Young People: Ένα από τα πιο παλιά και ενεργά δίκτυα φορέων Ρομά, όπως και Ρομά ατόμων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο φορέας μας, λόγω Ρομά καταγωγής στελεχών του είναι τακτικό μέλος του δικτύου. 

Dypall Network

Buterfly Network

Silk Way: Ένα μεγάλο δίκτυο με φορείς της κοινωνίας των πολιτών από χώρες, μέσω της οποίας περνούσε ο δρόμος του μεταξιού. Ένας μεγάλος αριθμός χωρών από την Άπω Ανατολή ως την Ευρώπη, ένα δίκτυο φορέων που υλοποιούν δράσεις πάνω σε κοινωνικά ζητήματα. Ο φορέας μας είναι υπό ένταξη μέλος.

Thess Δίκτυο: Το άτυπο δίκτυο των φορέων της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης, το οποίο υπάρχει από το 2011 και στο οποίο συμμετέχουν 55 συλλογικότητες της πόλης.

Δίκτυα της USB

Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας του φορέα, έφτασε η στιγμή να αρχίσει να υλοποιεί ένα μεγάλο όραμα της, την μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε άλλους φορείς και ομάδες νέων στα Βαλκάνια, δημιουργώντας ένα δίκτυο αυτόνομων φορέων, οι οποίοι ανήκουν στο δίκτυο της USB. Οι φορείς αυτοί, δημιουργήθηκαν από εθελοντές και εθελόντριες και συμμετέχοντες/συμμετέχουσες των προγραμμάτων μας, οι οποίοι και οποίες ήθελαν να συνεχίσουν το έργο και το όραμα του φορέα μας στις χώρες από όπου ήρθαν. Μπορείς και εσύ να στηρίξεις το δίκτυο αυτό ή να γίνεις μέλος του.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr