Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

Ιστολόγια

usbngo 07 Αυγ 2018

Αυτή η ανταλλαγή στην Ιταλία ήταν ''...μια εμπειρία ζωής χάρη στην σπουδαιότητα της αλληλεπίδρασης και του διαλόγου!''

Μια μοναδική εμπειρία έφτασε στο τέλος της αφήνοντας στις αποσκευές μας έντονα, απαράγραπτα και γοητευτικά συναισθήματα κατά την επιστροφή μας στην Ελλάδα που σίγουρα θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό ακόμη.

usbngo 07 Αυγ 2018

Εμπειρίες από το πρόγραμμα Gender Prespective in EU Mobility Programs στη Τουρκία!

Η εμπειρία μου στο πρόγραμμα ήταν game-changing καθώς άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου και θεώρησης της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας. Η επαφη με άτομα από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, η συζήτηση μαζί τους, τα παιχνίδια, οι δραστηριότητες, η εξερεύνηση της Σμύρνης, οι ατελείωτες συζητήσεις, οι διαφωνίες μας... όλα θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη και στην καρδιά μου.

usbngo 12 Ιουλ 2018

''Έμαθα λοιπόν να λέω ναι σε νέα πράγματα και να τα αντιμετωπίζω σαν περιπέτειες!'' Εμπειρίες μιας εθελόντριας στην Λετονία

9 μήνες. Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν 9 μήνες είναι αρκετοί για να αποκτήσει κανείς μια αντιπροσωπευτική εικόνα του τρόπου ζωής  σε μια ξένη χώρα. Έχοντας ζήσει 9 μήνες στη Λετονία μέσω του προγράμματος EVS μπορώ να πω ότι ναι είναι αρκετό το διάστημα αυτό για να ζήσεις όμορφα πράγματα, να αποκτήσεις μοναδικές εμπειρίες και να δοκιμάσεις δραστηριότητες που δεν είχες ξαναδοκιμάσει ποτέ. Κοιτώντας πίσω δεν μπορώ παρά να είμαι  ευγνώμων για όσα έζησα.

usbngo 12 Ιουλ 2018

Σκέψεις και εμπειρίες μίας εκπαιδευτικής εβδομάδας στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ

Φέρνοντας στο νου μου την – προ ολίγων εβδομάδων- συμμετοχή μου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα « From Labour Market to Labour Makers » που έλαβε χώρα στη Σεβίλλη ( 16/6 -23/6 ), ένα πλατύ χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπο μου. Για 7 μέρες νέοι και νέες από διαφορετικές χώρες επικοινωνούσαν και αντάλλαζαν εκατέρωθεν εμπειρίες, κατανοώντας πως η διαφορετικότητα και η πολυπολιτισμικότητα αποτελούν πλούτο και συνάμα χρήσιμο εργαλείο στη νέα παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα.

usbngo 10 Ιουλ 2018

Μη τυπική μάθηση, ευκαιρίες για νέους και καλλιτεχνική έκφραση - αυτή είναι η εμπειρία μιας εθελόντριας στη Πορτογαλία

Βρίσκομαι στην Πορτογαλία εδώ και δυόμιση μήνες ως εθελόντρια evs για το πρόγραμμα footprints με θέματα τη μη τυπική εκπαίδευση και την πολιτιστική ανταλλαγή.

usbngo 06 Ιουλ 2018

Περνώντας την Άνοιξη σε εθελοντικό πρόγραμμα στην Πολωνία!

Αυτή την άνοιξη (Απρίλης-Ιούνης) είχα την ευκαιρία να ζήσω στην Πολωνία για 2 μήνες, στην όμορφη πόλη του Leszno, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα P.E.A.C.E. του Erasmus+.

usbngo 04 Ιουλ 2018

Μια υπέροχη εμπειρία από μια ανταλλαγή νέων στην Γεωργία!

Ξεχωριστή εμπειρία, μοναδικοί άνθρωποι, εξαιρετική διοργάνωση, είναι ένας σύντομος απολογισμός για τη συμμετοχή μου στο Erasmus+ Youth Exchange «More Mosaic Everywhere for Everyone Always» τον Ιούνιο 2018, στο Kobuleti της Γεωργίας. Νιώθω ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε και ιδιαίτερη τιμή που ο οργανισμός United Societies of Balkans, εταίρος στο έργο, με συμπεριέλαβε στην ελληνική «αποστολή» για τη Γεωργία, εκεί όπου υλοποιήθηκε η ανταλλαγή νέων με επικεφαλή διοργανωτή τον οργανισμό More Mosaic που εδρεύει στη Σουηδία.

usbngo 25 Ιουν 2018

''...και κάπως έτσι ανακαλύπτεις πράγματα για πρώτη και ας είσαι 27'' Οι εμπειρία ενός εθελοντή στην Ολλανδία

Έτσι και αλλιώς ούτε και γω ξέρω πως βρέθηκα εδώ, λέει ο Παυλίδης και κάπως έτσι πάει και η δικιά μου ιστορία. Είναι δύσκολο να περιγράψω τι έχει συμβεί από τότε που ήρθα στην Ολλανδία για εθελοντισμό γιατί είναι τόσα μικροπράγματα που κάνουν αυτήν την εμπειρία μοναδική.                                                                       

usbngo 22 Ιουν 2018

''...και εύχεσαι να το ξαναζούσες όλο από την αρχή!'' Η εμπειρία από μια ανταλλαγή νέων στην Πολωνία

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την μέρα που ξεκίνησε το πρόγραμμα στην Πολωνία και ακόμα νιώθω σαν να τελείωσε πριν λίγες μέρες. Από την στιγμή που ενημερώθηκα πως έγινα δεκτή, ήξερα πως πρόκειται να ζήσω μια μοναδική εμπειρία. Τελικά ήταν κάτι πολύ παραπάνω από μοναδική. Από την ώρα που φτάσαμε στην Πολωνία μέχρι την στιγμή που επιστρέψαμε στην Ελλάδα, το Greek teamαντιμετώπισε τόσες ατυχίες και τόσες προκλήσεις, που παρά την θέλησή του, μετέτρεψε το πρόγραμμα κινητικότητας σε μια περιπέτεια.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου