Ανταλλαγή νέων στη Θεσσαλονίκη: αναζητάμε συμμετέχοντες!

Ανταλλαγή νέων στη Θεσσαλονίκη: αναζητάμε συμμετέχοντες!

Ανταλλαγή νέων στη Θεσσαλονίκη: αναζητάμε συμμετέχοντες!
Όλα
Ανταλλαγές Νέων

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων αναζητούν 14 συμμετέχοντες για την Ανταλλαγή Νέων που θα πραγματοποιηθεί 31 Οκτωβρίου - 9 Νοεμβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει κίνητρα συζήτησης και δράσης για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, αλλά και να παρακινήσει τους νέους να δραστηριοποιηθούν και να συμμετέχουν ενεργά σε σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα.

Γενικότερα, μέσω της Ανταλλαγής, επιδιώκεται να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες ότι ανήκουν και στην Ευρώπη, να συμμετέχουν και να κινητοποιηθούν ενεργά σαν ευρωπαίοι πολίτες. Ακόμη, η κατάρτιση, που θα υλοποιηθεί με εργαλεία και μεθόδους της τέχνης και της μη τυπικής μάθησης, φιλοδοξεί να ενδυναμώσει την επικοινωνία μεταξύ των νέων που προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα. Τέλος, το πρόγραμμα στοχεύει να ενδυναμώσει τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική ζωή, με απώτερο σκοπό την επίλυση διαμαχών και συγκρούσεων κατά μειονοτήτων.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν νέοι από Ελλάδα, Ιταλία και Αλβανία. Για τους Έλληνες συμμετέχοντες θα προηγηθούν 3 προπαρασκευαστικές συναντήσεις πριν από την υλοποίηση της Ανταλλαγής. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν 1/9, 15/9 και 22/9, με κύριες θεματικές το Forum Theater, με έμφαση στα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα του Ευρωπαίου Πολίτη αλλά και την κατάρτιση πάνω στα νέα μέσα.

Οι συμμετέχοντες, 20-30 ετών, θα πρέπει να ενδιαφέρονται για τη θεματική της κατάρτισης και να θέλουν να αναπτύξουν ένα δίκτυο ανταλλαγής ιδεών και απόψεων με τους υπόλοιπου νέους που θα λάβουν μέρος. Επιπλέον, θα πρέπει να διαθέτουν κάποια καλλιτεχνική ενασχόληση (μουσική, χορός, τραγούδι, θέατρο κ.α.). Τέλος, απαραίτητη θεωρείται η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και η δέσμευση συμμετοχής σε όλες τις φάσεις του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε συνημμένη παρακάτω και αποστείλατε στο projects@usbngo.gr. Καταληκτική ημερομηνία, 17/08/2015.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr