Το εργαστήριο του ΣτΕ “Δράση και εκστρατεία ενάντια στη ρητορική μίσους” , από τη Φωτεινή Παλάσκα.

Το εργαστήριο του ΣτΕ “Δράση και εκστρατεία ενάντια στη ρητορική μίσους” , από τη Φωτεινή Παλάσκα.

Το εργαστήριο του ΣτΕ “Δράση και εκστρατεία ενάντια στη ρητορική μίσους” , από τη Φωτεινή Παλάσκα.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης (Τμήμα Νεολαίας) σε συνεργασία με τις χορηγίες ΕΟΧ και Νορβηγίας διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Δράση και εκστρατεία ενάντια στη ρητορική μίσους» το οποίο έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Νεότητας στη Βουδαπέστη στις 22-24 Νοεμβρίου 2012. Το σεμινάριο αποτελεί μέρος του συνολικότερου  Σχεδίου Δράσης του Συμβουλίου της Ευρώπης «Young People Combating Hate Speech Online ».

Το σεμινάριο είχε ως στόχο να εκπαιδεύσει νέους/νέες bloggers και online ακτιβιστές στα δικαιώματα του ανθρώπου σχετικά με την online ρητορική μίσους και να τους προετοιμάσει ώστε να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Το σεμινάριο προσπάθησε να αναπτύξει έναν κοινό τόπο κατανόησης γύρω από τη ρητορική μίσους, τις μορφές και τις συνέπειές της, καθώς και το εννοιολογικό και νομικό πλαίσιο της δράσης κατά την ρητορική μίσους. Επιπλέον, κατάφερε να κινητοποιήσει τη νεολαία, bloggers και online ακτιβιστές των δικαιωμάτων του ανθρώπου ώστε να δράσουν και να πάρουν πρωτοβουλίες με στόχο την καταπολέμηση του μίσους αλλά και να αναπτύξουν κοινές κατευθυντήριες γραμμές και στόχους για μελλοντικές δράσεις.

Το σεμινάριο συγκέντρωσε 55 συμμετέχοντες από διάφορες οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητές τους και να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην εκστρατεία κατά της online ρητορικής μίσους που θα ξεκινήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2013. Μεταξύ αυτών συμμετείχα κι εγώ εκπροσωπώντας τη ΜΚΟ “Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων”.

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr