"Το δικό μας Μωσαϊκό", αυτό ήταν το πρόγραμμα More Mosaic στη Γεωργία

"Το δικό μας Μωσαϊκό", αυτό ήταν το πρόγραμμα More Mosaic στη Γεωργία

"Το δικό μας Μωσαϊκό", αυτό ήταν το πρόγραμμα More Mosaic στη Γεωργία

Σε κάθε ιστορία, φανταστική ή πραγματική, οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να ξεπεράσουν δυσκολίες και εμπόδια με απώτερο σκοπό να επιτύχουν τους στόχους τους. Σ’ όλη αυτή τη διαδρομή είναι κρυμμένη και η ομορφιά της συνολικής προσπάθειας.

Έτσι κι εδώ στη δικιά μας ιστορία, ο καθένας από τους τριάντα πρωταγωνιστές  προσέφερε ένα κομμάτι του εαυτού του απόλυτα σημαντικό και αυθεντικό. Ο καθένας προσέφερε τη δική του απόχρωση για την κατασκευή του δικού μας μοναδικού μωσαϊκού, αυτού που ξεπερνάει τα εμπόδια, τις πολιτισμικές διαφορές, τα γλωσσικά όρια και δημιουργεί προοπτικές, σκέψεις, φιλίες και συναισθήματα.

Όλα αυτά συνέβησαν σ’ ένα μέρος, που σίγουρα κανένας δε γνώριζε πρωτύτερα, στο μαγευτικό Kobuletiτης Γεωργίας με θέα την επιβλητική Μαύρη Θάλασσα. Κάθε πρωί (και όταν λέμε πρωί το εννοούμε!) ξυπνούσαμε και κάναμε αθλητικές δραστηριότητες από τρέξιμο, stretching, διατάσεις, αερόβια γυμναστική μέχρι και yoga και όλα αυτά με θέα τη θάλασσα και την αυγή μπροστά από το ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, ασχολούμασταν με διάφορα workshopsκαι projectsσχετικά με τη θεματική τα οποία συνδύαζαν την ομαδική εργασία με τη συλλογική και προσωπική αυτοεξέλιξη και αυτοβελτίωση.

Κατασκευάσαμε «Το καράβι των ονείρων» από ανακυκλώσιμα υλικά, παίξαμε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού σε ολόκληρη την πόλη, εξασκηθήκαμε στο publicspeaking και ανακαλύψαμε πολλά πράγματα για τους εαυτούς μας.

Ακόμα, αξίζει να αναφέρουμε ότι γευτήκαμε πολλά παραδοσιακά φαγητά σε ένα workshopμαγειρικής από τον Gizo και την Bella. Αξέχαστο θα μας μείνει φυσικά το πεντανόστιμο «Khachapuri» το οποίο σας συστήνουμε να δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα! Δεν ξεχνάμε όμως και την αναπαράσταση του παραδοσιακού γεωργιανού γάμου που μας επιφύλασσαν οι συμμετέχοντες, με τις χιλιάδες προπόσεις (χαρακτηριστικό έθιμό τους), τους χορούς και πολλά παραδοσιακά έθιμα των νεόνυμφων.

Επισκεφτήκαμε και δύο πόλεις, το Kutaisi στο οποίoζήσαμε την εκπληκτική εμπειρία του raftingκαι το ιστορικό Batumiπου σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της περιοχής. Στο ενδιάμεσο επισκεφτήκαμε και τον εντυπωσιακό βοτανικό κήπο της περιοχής που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και ναι βρίσκεται στη Γεωργία!

Η απίστευτη αυτή εμπειρία που έγινε βίωμα, το δικό μας αυτό πολύχρωμο μωσαϊκό διεύρυνετους ορίζοντες μας και μας έκανε να κατανοήσουμε πως η διαφορετικότητα είναι αυτή που μας προσδιορίζει τον καθένα αλλά συνάμα μας ενώνει! Όλοι γυρίσαμε γεμάτοι με εμπειρίες, σκέψεις, γνώσεις, πολύ γέλιο και άπειρα συναισθήματα! Και τώρα όπως κι εσείς διαβάζουμε αυτό το άρθρο και ένα πλούσιο χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη μας!

Η ελληνική μας ομάδα: Αθηνά, Αναστασία, Αριστέα, Ειρήνη, Εύα, Μάιρα, Χριστίνα και ο ένας και μοναδικός μας Γιώργος!

Το άρθρο ανοίκει στα άτομα που αποτελούσαν την ελληνική ομάδα που συμμετείχε στην ανταλλαγή νέων στο Kobuleti της Γεωργίας (15–24/06/2017). Η ανταλλαγή νέων χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+.

"Το δικό μας Μωσαϊκό", αυτό ήταν το πρόγραμμα More Mosaic στη Γεωργία
Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr