"Πολλά λέγονται για την συνταγή της επιτυχίας …" για να δούμε τι μας λένε τα παιδιά που πήγαν στην Κύπρο..!

"Πολλά λέγονται για την συνταγή της επιτυχίας …" για να δούμε τι μας λένε τα παιδιά που πήγαν στην Κύπρο..!

"Πολλά λέγονται για την συνταγή της επιτυχίας …" για να δούμε τι μας λένε τα παιδιά που πήγαν στην Κύπρο..!

Έχεις βρεθεί ποτέ στο ίδιο χώρο με ανθρώπους απο 17 διαφορετικές χώρες;;; είχες ποτε τη δυνατότητα να συζητήσεις με άτομα που είχαν τόσες πολλές διαφορετικές απόψεις; ξέρεις τι δυνατότητες προσφέρει η Ε.Ε. στους νέους;;; μέσω του προγράμματος ACT στην Κύπρο μέσα σε 3 μέρες είχαμε την ευκαιρία να τα κάνουμε και να ζήσουμε όλα αυτά. Σε ενα όμορφο παραδοσιακό χωριό της ορεινής Κύπρου μαζευτήκαμε περίπου 54 νέοι με σκοπό να αναζητήσουμε τρόπους για να παρακινηθούν όλο και περισσότεροι  νέοι να γίνουν πιο ενεργοί πολίτες. Το αποτέλεσμα; Μετά από πολύωρη συζήτηση και ομαδική δουλειά, να καταλήξουμε σε 3 πολύ καλές προτάσεις, τις οποίες- με την ευχή όλων- να τις δούμε στο μέλλον να εφαρμόζονται. Σ'αυτό το πρόγραμμα καταλάβαμε, επίσης, πόσο  απίστευτο είναι το πως καταφέρνεις να δεθείς με κάποια άτομα μέσα σε τρεις μέρες,τελικά να μπορέσεις να συνεργαστείς και να φτάσεις σε ένα αποτέλεσμα μέσα από την ομαδική δουλειά. (Μακάρι, βέβαια, να δινόταν η ευκαιρία να μέναμε περισσότερες μέρες γιατί τρεις μέρες δεν φτάνουν!) Αυτό που βιώσαμε στην Κύπρο, σε μόλις 3 μέρες, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας εξέπληξε ευχάριστα... Γιαυτό λοιπόν, μην το σκέφτεστε, μπείτε στην σελίδα της USB,  βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και καντε αίτηση!! Ευχαριστούμε πολυυυυ USB!

Κλέαρχος Κανδυλας

 

Το πρόγραμμα Youth in Actionστην Κύπρο υπήρξε το πρώτο πρόγραμμα erasmus+ στο οποίο συμμετείχα. Αφορούσε τη συζήτηση περί του πως μπορούν οι νέοι, με λίγα λόγια, να είναι ενεργοί πολίτες. Αν και η διάρκειά του ήταν μικρή, από τις 25 έως τις 29 Απριλίου, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλά άτομα από άλλες χώρες καθώς στο πρόγραμμα συμμετείχαν άτομα από περισσότερες από 15 χώρες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δεν προέκυψαν μόνο καινούργιες φιλίες αλλά και γνώσεις, μέσα από έναν εναλλακτικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον τρόπο που προσωπικά δε γνώριζα ότι μπορούσε να είναι τόσο αποτελεσματικός. Φεύγοντας από την Κύπρο, είχα αποκτήσει αναμνήσεις που μόνο τέτοιου είδους προγράμματα μπορούν να σου προσφέρουν. Θα σύστηνα οπωσδήποτε σε όποιον ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα! Όχι μόνο αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο εκμάθησης, αλλά και έναν τρόπο για να γνωρίσεις καινούργια άτομα, να ξεπεράσεις κάποιες φοβίες/κάποια τρακ που μπορεί να έχεις (για παράδειγμα, ο δισταγμός που νιώθουμε πολλοί όταν θέλουμε να πλησιάσουμε κάποιον άγνωστο) και να ταξιδέψεις σε νέα μέρη! Ευχαριστώ πολύ, λοιπόν, την U.S.Bγι’ αυτή την ευκαιρία!
- Στέλλα (ένα μέρος των θεών του Ολύμπου- εννοώ, της ελληνικής dreamteam)

 

 

Πολλά λέγονται για την συνταγή της επιτυχίας …Μια προσέγγιση είναι αυτή: Κύπρος, 17χώρες, 60άτομα, μια εξαιρετική θεματική και ένα πανέμορφο μέρος… τατααααsuccessstory! Όλα ξεκίνησαν όταν ένα απόγευμα μαζευτήκαμε περίπου 55 άτομα σε μια αυλή στο κέντρο της Λευκωσίας και εκεί ξεκίνησε μια τεράστια δοκιμασία… ή καλύτερα ένα παιχνίδι μνήμης! 60 ονόματασε 3 μέρες, 60??? Κομματάκι δύσκολο, και όμως με τόσα παιχνίδια ονομάτων τα καταφέραμε! Δεύτερο challenge να παρουσιάσουν όλες οι χώρες (17!!!) Την πολιτική κατάσταση που επικρατεί και στο τέλος να αποφασίσουμε τα κοινά προβλήματα και να βρούμε λύσεις στα πλαίσια του structureddialogue. Αυτό ήταν και το πιο trickyκομμάτι Ίσως. Είναι τόσο ενδιαφέρον να βλέπεις τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βόρειες χώρες, οι βαλκανικές ή οι μεσογειακές, να αντιλαμβάνεσαι τις τεράστιες διαφορές μεταξύ κάποιων χωρών αλλά κυρίως να βλέπεις τα κοινά προβλήματα όλων των ευρωπαϊκών χωρών!Μέσω του προγράμματος ACT μάθαμε τι κάνει η ΕΕ και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τους νέους, αποκτήσαμε μια σφαιρική άποψη για το τι συμβαίνει εκτός των συνόρων της χώρας και το σημαντικότερο … γνωρίσαμε τόσα διαφορετικά άτομα μέσα σε τρεις μόνο μέρες και δεθήκαμε τόσο πολύ που χρειαζόμασταν άλλες 13 μέρες-τουλάχιστον!

Η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και γιαυτό το συνιστούμε ανεπιφύλακτα, αιτούμαστε επιμήκυνση της διάρκειας και τέλος, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΕΕΕΕ την United Societies of Balkans για αυτήν την  εμπειρία !

ΤΖΙΩΤΖΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΥΑΚΙΝΘΗ (γκρικ-cyprian- ντριμ τιμ λέμε!!)

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr