Μια αλλιώτικη "πανδημία" στα Κανάρια Νησιά

Μια αλλιώτικη "πανδημία" στα Κανάρια Νησιά

Ως η ελληνική ομάδα αυτής της εκπληκτικής ανταλλαγής νέων στα Κανάρια Νησιά, κοιτάμε πίσω σε αυτές τις 10 μέρες και θέλουμε να φράψουμε κάποια πράγματα για το τι ζήσαμε εκεί.

Πρώτον, ξεκινήσαμε με σπάσιμο του πάγου και ομαδικά παιχνίδια για να μάθουμε τα ονόματα ο ένας του άλλους και να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας. Ενημερωθήκαμε για το YouthPass και πως μπορεί να είναι χρήσιμο για εμάς στο μέλλον. Τις πρώτες 2 νύχτες, είχαμε διαπολιτισμικές βραδιές, όπου η κάθε χώρα παρουσιάζε τις παραδόσεις της, όπως φαγητό, μουσική, χορό κ.α. και με αυτό το τρόπο, αποκτήσαμε γνώσεις ο ένας για το πολιτισμό του άλλου. Όσον αφορά την πανδημία της COVID-19 αναφερθήκαμε στην κρίση της, πώς ήταν η κατάσταση σε κάθε χώρα, πώς το ξεπεράσαμε και προσπαθήσαμε να βρούμε πραγματικές αλλά και ψευδείς ειδήσεις γραμμένες σε ιστοσελίδες.

Σχετικά με την κύρια αποστολή μας, ήμασταν χωρισμένοι σε 5 χώρες ανάλογα με 5 διαφορετικά ζώα που είχαμε επιλέξει νωρίτερα τα οποία ήταν Ανακόντες, Μπλε Δράκοι, Χταπόδια, Διάβολοι της Τασμανίας και Καρχαρίες. Το πρώτο καθήκον ήταν να δημιουργήσουμε τον ρεαλιστικό κόσμο μας λαμβάνοντας υπόψη τους πόρους των χωρών, όπως ο πλούτος, το κλίμα, ο πολιτισμός, τα πρότυπα υγείας κ.λπ. Μετά από αυτό, εμφανίστηκαν επικίνδυνα και ανθεκτικά βακτήρια και ξεκίνησαν εξαπλώνεται πολύ γρήγορα μέσα από τα πάντα. Για το λόγο αυτό, οι 5 χώρες επικοινωνούν και συνεργάζονται μεταξύ τους και βρίσκουν μια κοινή στρατηγική για να αντιμετωπίσουν αυτά τα βακτήρια. Τέλος, μετά από μακρές συζητήσεις και αμοιβαίες παραχωρήσεις, βρήκαμε πιο έξυπνες και καλύτερες ιδέες για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης και τελικά κλείσαμε με τη νίκη και τον εορτασμό της ζωής.

Εν κατακλείδι, αυτές οι 10 ημέρες ήταν πραγματικά εκπληκτικές για όλους μας, συναντήσαμε πολλούς νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, σφυρηλατήσαμε πραγματικούς δεσμούς μαζί τους και το πιο σημαντικό είναι ότι μάθαμε νέες πτυχές του εαυτού μας. Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτό το το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο!

 

Κωνσταντίνα, Δημήτρης, Ραφαήλ, Φωτεινή και Διονύσης

.

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr