Η Erasmus+ εμπειρία του Ρήγα

Η Erasmus+ εμπειρία του Ρήγα

Μόλις γυρίσαμε από Rieumes, από το Youth Exchange "Discover Green Jobs" με την ΜΚΟ 3pa (τγουά πε α).

Ε, δεν ήξερα τι να περιμένω πηγαίνοντας. Μου φάνηκε ενδιαφέρον το μέρος και το θέμα για ξέσκασμα, αλλά κρατούσα μικρό καλάθι.

Αντιθέτως ο Γκιγιομ (φυσικά δεν ξέρω πως να το γράψω στα γαλλικά) κρατούσε κάτι τεράστια καλάθια. Φαίνεται στην 2η φωτογραφία με ένα μικρό. Αυτό κάνει γενικά εδώ και μερικά χρόνια, και μας έδειξε κι εμάς πως να φτιάχνουμε. Και διάφοροι ακόμα εθελοντές μας κάνανε πολλά ωραία γουορκσοπάκια (ενδεικτικά ξυλουργική ανακύκλωση, ράψιμο, κατασκευές από λάσπη).

Αλλά κάναμε κι εμείς τα δικά μας. Εύκολα το καλύτερο πράγμα ήταν η ευελιξία. Το πρόγραμμα ήταν γραμμένο σε ασπροπίνακα και μπορούσαμε να προτείνουμε και εμείς ιδέες/αλλαγές και συμμετείχαμε ενεργά στις περισσότερες δραστηριότητες, αναλαμβάνοντας ακόμα και την μαγειρική σε μεγάλο βαθμό. Σαν ένα υποστηριγμένο πείραμα συλλογικής ζωής.

Και πήγαμε και εκδρομές. Στα Πυρηναία, σε μια λίμνη, σε ένα γραφικό χωριό, σε δύο συναυλίες που οργανώνει η 3pa κλπ. Στην δεύτερη συναυλία ήμασταν ένα μικρό ομαδάκι μόνο - μου αρέσουν οι συναυλίες.

"Αφού σου αρέσουν τόσο γιατί δεν πας εκεί σαν εθελοντής να βοηθάς τα στησίματα και την οργάνωση κλπ ρε χαζέ;"

Ίσως γίνει και αυτό και είμαι αρκετά ενθουσιασμένος.

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr