Η 30η από 150 σελίδες

Η 30η από 150 σελίδεςΌλες οι αποφάσεις μας οδηγούν κάπου.

Εμένα με οδήγησαν στην Πορτογαλία.

 Όλες μας οι αποφάσεις δημιουργούν ιστορίες…

Και η δικιά μου μόλις έκλεισε έναν μήνα.
Είμαι η Μαρία. Η 22χρονη Μαρία που λατρεύει τα ταξίδια, τον εθελοντισμό και την ενθουσιάζουν οι μεγάλες αλλαγές. Αμέσως μετά την αποφοίτηση μου ως εκπαιδευτικος και πριν το μεταπτυχιακό μου στην Ολλανδία, είχα την επιλογή να δημιουργήσω αναμνήσεις στην 20η χώρα που θα επισκεπτόμουν…

Και η Πορτογαλία νίκησε.

Με ευκαιρία αυτό το EVS, μια ομάδα από Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία και Ιταλία, έφτασε στο Φάρο (αν και στα Πορτογαλικά θα σας το πρόφεραν Faru) για να υποστηρίξει τις δράσεις του νεοσύστατου οργανισμού Contextos που δραστηριοποιείται όχι μόνο στην νότια μεριά της Πορτογαλίας, αλλά σε όλη τη χώρα.Τσακίζω λίγο την άκρη της σελίδας αυτής της ιστορίας για να αφηγηθώ το τι συνέβη τις προηγούμενες μέρες του Νοέμβρη, πώς έφτασα στη σελίδα 30 από 150 που με περιμένουν να ζήσω.  

Ανάμεσα στη συγγραφή εκπαιδευτικών προγραμμάτων Erasmus+ που είναι η κύρια αρμοδιότητα μου, απολαμβάνω τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα στη μαρίνα και ακούω τον ήχο της θάλασσας, που τόσο ίδιος είναι με της Θεσσαλονίκης. Πόσο συχνά όμως μπορείς να είσαι δίπλα στον ωκεανό; 

Αυτές οι εικόνες της θάλασσας να καίγεται από το έντονο πορτοκαλί, -ή ροζ και μοβ πολλές φορές-, του ουρανού μας έκανε να δημιουργήσουμε το project “Faro Unveiled”. Το εγχείρημα μας περιλαμβάνει σελίδες στο facebook και  Instagram ώστε να κάνουμε την πόλη γνωστή για όλες τις διαφορετικές πτυχές της, που δεν περιορίζονται μόνο στη θάλασσα. Το Faro είναι οι άνθρωποι της, η βραζιλιάνικη προφορά των φοιτητών ανταλλαγής, τα μικρά στενά και τα αμέτρητα φεστιβάλ της.

https://www.facebook.com/faro.unveiled/

Άλλες εξωτερικές δραστηριότητες μας αφορούσαν εκπαιδευτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα: Σεμινάριο στο Live Science Center με επίκεντρο την έκθεση αραχνών, στόλισμα χριστουγεννιάτικου δέντρου με μέρος της τοπικής κοινότητας παιδιών Ρομά και την απομάκρυνση παρασιτικού φυτού “Hottentot fig” από τις παραθαλάσσιες ακτές.

           

 

 

Δεν μίλησα πολύ για τα συναισθήματα μου σε όλο το κείμενο για έναν λόγο… δεν πρόκειται να μοιάζουν με τα δικά σας. Δεν έχει σχέση αν έχετε ταξιδέψει σε 100 χώρες ή δεν έχετε βγει ποτέ από την Ελλάδα, αν έχετε τελειώσει πανεπιστήμιο ή δουλεύετε, αν δεν έχετε πάρει μέρος ποτέ σε εθελοντική δράση ή ο εθελοντισμός είναι όλη σας η ζωή. Το πρόγραμμα εθελοντικής υπηρεσίας της Ευρώπης που πρόσφατα μετανομάστηκε σε European Solidarity Corps, είναι η απόλυτη ευκαιρία για τον καθένα να γνωρίσει νέα μέρη και ανθρώπους, νέες γλώσσες και πολιτισμούς, να δοκιμάσει τα όρια του/της και να περάσει μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους.

Απλά κάντε το.

Κάνετε αίτηση σε αυτό το πρόγραμμα,

κλείστε αυτό το εισιτήριο,

μετακομίστε σε αυτή τη πόλη που θέλετε.

Κανείς δεν προχώρησε στη ζωή μένοντας στάσιμος.

 

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr