Αυτό το σχέδιο κατάρτισης στη Βουλγαρία ήταν μια ''Εμπειρία ζωής'' για τους συμμετέχοντες του

Αυτό το σχέδιο κατάρτισης στη Βουλγαρία ήταν μια ''Εμπειρία ζωής'' για τους συμμετέχοντες του

Αυτό το σχέδιο κατάρτισης στη Βουλγαρία ήταν μια ''Εμπειρία ζωής'' για τους συμμετέχοντες του

Εμπειρία ζωής. Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα άτομα που μας υποδέχτηκαν από τον οργανισμό εκεί ήταν πολύ φιλικά και αμέσως όλοι νιώσαμε πολύ οικεία. Tο θέμα ήταν αρκετά ενδιαφέρον και επίκαιρο δεδομένης της κατάστασης. Η συνεργασία με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ήταν άψογη σε τέτοιο σημείο που εκφράστηκε από τους εκεί διοργανωτές μια ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία. Από αυτό το πρότζεκ θα κρατήσω όχι μόνο γνώσεις πάνω στο θέμα του σεβασμού,της ενότητας και της ισότητας αλλά θα κρατήσω και υπέροχες αναμνήσεις και σίγουρα φιλίες. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να μάθω και να διευρύνω τον τρόπο σκέψης μου.

Βασιλική Καραγεώργη

----------------------------------------------------------

Το σχέδιο κατάρτισης Understanding Tolerance, Diversity, Equality, Unity που έλαβε χώρα στη Σόφια της Βουλγαρίας από 19 έως 28 Μαρτίου στόχευε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και μεθόδων κατάλληλων για την καλλιέργεια σχέσεων κατανόησης και αποδοχής ανάμεσα σε ανθρώπους προερχόμενους από διαφορετικό εθνικό, θρησκευτικό ή πολιτισμικό υπόβαθρο.

Το περιεχόμενο του προγράμματος κάλυπτε μια ευρεία γκάμα θεματικών και δραστηριοτήτων, από συνεντεύξεις σε ντόπιους μέχρι δημιουργία διαφημιστικών σποτ. Κάθε μια απ’ αυτές τις δραστηριότητες στόχευε τελικά αφενός στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των συμμετεχόντων και της ικανότητας τους να αφουγκράζονται τις ανάγκες των άλλων και αφετέρου στην απόκτηση δεξιοτήτων σχετικών με την δημιουργία και την οργάνωση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αλλά και επιχειρήσεων προσανατολισμένων στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος.

Σημαντικότερο στοιχείο ίσως απ’ όλα ήταν ωστόσο η ευκαιρία που δόθηκε στους συμμετέχοντες για σύνθεση κοινών βιωμάτων με άλλους συμμετέχοντες από τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Ευρασίας στην κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας υπερκείμενης των εθνικών ευρωπαϊκής ταυτότητας που θα εξασφαλίζει την επικοινωνία, την συνεργασία και την καλή γειτονία.

Δημήτρης Βαρδαβάς

--------------------------------------------------------

Τo παραπάνω άρθρo ανοίκει στα μέλη της ομάδας που ταξίδεψε στη Σόφια της Βουλγαρίας για το σχέδιο κατάρτισης ", Understanding Tolerance, Diversity, Equality, Unity'', που έλαβε χώρα στις 19-28/3/2018. Το σχέδιο κατάρτισης χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+.

Αυτό το σχέδιο κατάρτισης στη Βουλγαρία ήταν μια ''Εμπειρία ζωής'' για τους συμμετέχοντες του
Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr