"Ένα πρόγραμμα, ένα αεροπλάνο και μια εβδομάδα φτάνουν για να σε συγκινήσουν, για να επαναπροσδιορίσεις αξίες και για να δεις τον κόσμο με άλλα μάτια, με τα μάτια όλων των ανθρώπων που γνωρίζεις!!!!"

"Ένα πρόγραμμα, ένα αεροπλάνο και μια εβδομάδα φτάνουν για να σε συγκινήσουν, για να επαναπροσδιορίσεις αξίες και για να δεις τον κόσμο με άλλα μάτια, με τα μάτια όλων των ανθρώπων που γνωρίζεις!!!!"

"Ένα πρόγραμμα, ένα αεροπλάνο και μια εβδομάδα φτάνουν για να σε συγκινήσουν, για να επαναπροσδιορίσεις αξίες και για να δεις τον κόσμο με άλλα μάτια,  με τα μάτια όλων των ανθρώπων που γνωρίζεις!!!!"

Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα με θέμα την διαφορετικότητα ανάμεσα στους ανθρώπους που πραγματοποιήθηκε στην στην Βαρκελώνη της Ισπανίας μου χάρισε μια απο τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Εκεί γνώρισα μοναδικά άτομα με ζεστές αύρες και ενδιαφέροντες παραδόσεις. Λειτουργήσαμε απο την αρχή σαν ομάδα που γνωρίζεται χρόνια και ήμασταν δεκτικοί και πρόθυμοι να υλοποιήσουμε ό,τι είχε προγραμματιστεί. Ήρθαμε σε επαφή με οργανισμούς που ασχολούνται με κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες όπως είναι οι Ρομά , καθώς και άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Επισκεφθήκαμε, επίσης, οργανισμούς που ασχολούνται με την δημιουργική απασχόληση των νέων και με μητέρες που προσπαθούν να ενταχθούν στην κοινωνία της Ισπανίας.

   Το πιο σημαντικό στοιχείο του προγράμματος ήταν οτι είχε βιωματικό χαρακτήρα, καθώς δεν περιοριστήκαμε μόνο στον χώρο του ξενοδοχείου , αλλά περιηγηθήκαμε σε αξιοσημείωτες περιοχές με σκοπό να κατανοήσουμε το σημαντικό έργο που παράγουν τα άτομα που ασχολούνται με αύτες τις ομάδες.Έτσι,λοιπόν,μας δόθηκε η ευκαιρία ν ααποκτήσουμε σημαντικά εργαλεία για την μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία με κοινότητες νέων. Η δημιουργία βίντεο, poster , χορογραφιών που κληθήκαμε να δημιουργήσουμε μετά μας ένωσε ακόμα πιο πολύ. Μοναδικές ήταν και οι διαπολιτισμικές βραδιές που διοργανώναμε κάθε βράδυ με σκοπό να εισχωρήσουμε βιωματικά στον κάθε πολιτισμό. 
    Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον οργανισμό μας, την USB, που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, καθώς μετά απο αυτό το ταξίδι νιώθω αλλαγμένη, πως τιποτά τελικά δεν χωρίζει τους ανθρώπους μεταξύ τους παραμόνο μια ιδέα. Όλη αυτή η εμπειρία στάθηκε σταθμός ζωής για μένα, γιατί γνώρισα ανθρώπους ζωής και οικοδόμησα ξανά νέες ιδέες που θα με ακολουθούν μέχρι ένα επόμενο ταξίδι να τις ανατρέψει.Ένα πρόγραμμα, ένα αεροπλάνο και μια εβδομάδα φτάνουν για να σε συγκινήσουν, για να επαναπροσδιορίσεις αξίες και για να δεις τον κόσμο με άλλα μάτια,  με τα μάτια όλων των ανθρώπων που γνωρίζεις!!!!
 
Αναστασία Μουσκάη
No More Borders, Spain, TACCbcn, Erasmus+
Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr