"Κι ας μετρηθούμε" - Κάλεσμα φορέων της κοινωνίας των πολιτών για καταγραφή τους External

"Κι ας μετρηθούμε" - Κάλεσμα φορέων της κοινωνίας των πολιτών για καταγραφή τους External

Όλα

«Κι ας μετρηθούμε…»
Μια πρωτοβουλία καταγραφής των φορέων της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης για σχεδόν μια δεκαετία, οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων και το Thess Diktio, την πλατφόρμα που αποτελεί τη φωνή των φορέων της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης, τρέχουν μια σημαντική προσπάθεια συνέργειας, συνδεσιμότητας και ανάδειξης των οργανισμών της πόλης μας. Ως επιστέγασμα αυτού του οράματος, με πρωτοβουλία των Ενωμένων Κοινωνιών των Βαλκανίων και υπό το συντονισμό του Thess Diktio, γεννήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή το «Κι ας μετρηθούμε..», μια προσπάθεια καταγραφής και χαρτογράφησης των φορέων της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνουμε την ευκαιρία στους φορείς της πόλης να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να συμμετάσχουν σε αυτό το μακρόπνοο εγχείρημα. Άτυπες ομάδες, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες, σύλλογοι, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, κινήσεις, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που κινητοποιούν και ενισχύουν την κοινωνική δραστηριοποίηση, κάτω από το πέπλο της κοινωνίας των πολιτών, είναι ευπρόσδεκτες και καλούνται να συμμετέχουν στην καταγραφή.

Η καταγραφή αυτή δεν θα είναι μια απλή καταλογογράφηση των φορέων. Προσδοκά να έχει αρκετά παραδοτέα χρήσιμα τόσο για τους ίδιους τους φορεί, όσο και τους πολίτες της πόλης μας. Η δημιουργία ενός χάρτη των φορέων της Θεσσαλονίκης, σε ψηφιακή και φυσική μορφή, είναι λοιπόν μια σημαντική στόχευση του έργου «Κι ας μετρηθούμε…», που έπεται παράλληλα πολλαπλών οφελών για τους οργανισμούς που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα:  

  • Παρουσία στον ψηφιακό διαδραστικό χάρτη, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί επιλέγοντας τον οργανισμό να βρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις, το όραμα και την ταυτότητα, ουσιαστικά, του φορέα. Παράλληλα, πρακτικές πληροφορίες, όπως στοιχεία επικοινωνίας, την τοποθεσία του οργανισμού και των ερχόμενων δράσεων τις οποίες (συν)διοργανώνει ή στις οποίες συμμετέχει.
  • Παρουσία στο website του Thess Diktyo, επίσης με τη δυνατότητα ενημέρωσης των επερχόμενων δράσεων του φορέα μέσω του newsfeed της ιστοσελίδας.
  • Ευκαιρίες δικτύωσης και επέκτασης των συνεργειών μεταξύ των οργανισμών της πόλης, με την παράλληλη δημιουργία ενός εκτεταμένου και επικαιροποιημένου δικτύου υποστήριξης των φορέων της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης
  •  Δυνατότητα διαμοιράσματος καλεσμάτων για συμμετοχή σε δράσεις μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών που θα αξιοποιηθούν, με παράλληλη δυνατότητα εύρεσης εθελοντών και υποστηρικτών μέσω του δικτύου, ένα ενδεχόμενο που μπορεί να συντονιστεί καλύτερα εν ευθέτω χρόνω
  •  Η ουσιαστική ανάδειξη και αναγνωρισιμότητα των φορέων, της ταυτότητάς τους, των δράσεων και των πρωτοβουλιών τους, άμεσα και ευρύτερο πεδίο απήχησης.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, περιλαμβάνει κατά σειρά επικοινωνία με τους διάφορους φορείς της πόλης, δια ζώσης συνάντηση μαζί τους και την συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας καταγραφής. Τα στοιχεία και οι πληροφορίες που θα κληθούν να συμπληρώσουν στην φόρμα, θα μας είναι απαραίτητα για την καταγραφή τους και θα συμπεριληφθούν στο χάρτη και στο προφίλ που θα δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα για κάθε έναν από αυτούς.

Συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ

Την πρωτοβουλία «Κι ας μετρηθούμε…» συνυπογράφουν οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, το Thess Diktyo, με τη συνεργασία του Anna Lindh Foundation Hellas. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» (European Solidarity Corps).

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr