Κάλεσμα επιδοτούμενου εθελοντισμού για Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Κάλεσμα επιδοτούμενου εθελοντισμού για Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Όλα
Εθελοντισμός

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, συνεχίζουν και φέτος να προσφέρουν ευκαιρίες για επιδοτούμενο εθελοντισμό στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Το πρόγραμμα εθελοντικών ομάδων H2Ο φέρνει νέες και νέους από Ελλάδα και εξωτερικό σε επαφή, σε εθελοντική δραστηριότητα 2 μηνών, με κεντρικό θέμα εργασίας τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης των λαών, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέ@ ηλικίας 18-30 ετών. Αφορά δίμηνη ενασχόληση στο πλαίσιο των διεθνούς εθελοντικής ομάδας που θα δημιουργηθούν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν 300 ευρώ ως μηνιαία οικονομική υποστήριξη (pocket money), συνολικά δηλαδή 600 ευρώ.

Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 30/5/2023-28/7/2023. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει είτε να είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης ή να μπορούν να μετακινούνται στην πόλη για τις δραστηριότητες, καθώς δεν παρέχεται στέγαση. Η εργασία είναι πενθήμερη, Δευτέρα με Παρασκευή, 4-6 ώρες. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τη θεματική του προγράμματος και την γνωριμία και εργασία με νέα άτομα από άλλες χώρες είναι το κύριο κριτήριο για την επιλογή. Ακόμη, ενδιαφέρον ή προηγούμενη εμπειρία σε αρθρογραφία, χρήση ψηφιακών μέσων (βίντεο, φωτογραφία) ή ενασχόληση με τα ζητήματα πολιτιστικής κληρονομίας, παραδόσεων ή μεταναστευτικών ζητημάτων είναι ευπρόσδεκτη.

Για την ομάδα της Χαλκιδικής, οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 3/5/2023-1/7/2023, στο Στρατώνι Χαλκιδικής. Οι εθελοντές από άλλες περιοχές της Ελλάδας θα μείνουν μαζί με τους διεθνείς εθελοντές στο κέντρο δραστηριοτήτων και φιλοξενίας, που ο οργανισμός μας έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια για τη φιλοξενία ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας και εθελοντισμού (πιο αναλυτικές πληροφορίες στο infopack). Θα λάβουν επίσης μηνιαία υποστήριξη 300 ευρώ, συνολικά 600 ευρώ για τους δύο μήνες, για την κάλυψη της διατροφής τους και των προσωπικών τους εξόδων. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της ομάδας περιλαμβάνει επίσης εργασία με την τοπική κοινότητα, για την βελτίωση των συνθηκών ζωής της περιοχής, επίσης με φυσική εθελοντική εργασία.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στα infopack παρακάτω. Οι ενδιφερόμεν@ μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω email στα volunteer@usbngo.gr και usb.volunteerteams@gmail.com , είτε τηλεφωνικά στο 2310 215629.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το εθελοντικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη, ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες για το εθελοντικό πρόγραμμα στο Στρατώνι, ΕΔΩ

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr