Κάλεσμα επιδοτούμενου εθελοντισμού για Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα επιδοτούμενου εθελοντισμού για Θεσσαλονίκη

Όλα
Εθελοντισμός

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, συνεχίζουν και φέτος να προσφέρουν ευκαιρίες για επιδοτούμενο εθελοντισμό στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα εθελοντικών ομάδων H2Ο φέρνει νέες και νέους από Ελλάδα και εξωτερικό σε επαφή, σε εθελοντική δραστηριότητα 2 μηνών, με αντικείμενο αυτή τη φορά την εργασία με τη Ρομά κοινότητα της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον οργανισμό Φάρος του Κόσμου. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη δημιουργία υλικού για την ανάδειξη της Ρομά κουλτούρας, όπως άρθρα για blog και περιοδικό που θα εκδοθεί, βίντεο καθώς και την οργάνωση ανοιχτών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν και δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ Δενδροποτάμου, για τα παιδάκια του κέντρου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέ@ ηλικίας 18-30 ετών και αφορά δίμηνη απασχόληση σε εθελοντική ομάδα. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν 300 ευρώ ως μηνιαία οικονομική υποστήριξη (pocket money), συνολικά δηλαδή 600 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 1/8/2023-29/9/2023. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει είτε να είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης ή να μπορούν να μετακινούνται στην πόλη για τις δραστηριότητες, καθώς δεν παρέχεται στέγαση. Η εργασία είναι πενθήμερη, Δευτέρα με Παρασκευή, 4-6 ώρες. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τη θεματική του προγράμματος και την γνωριμία και εργασία με νέα άτομα από άλλες χώρες είναι το κύριο κριτήριο για την επιλογή. Ακόμη, προηγούμενη εμπειρία σε αρθρογραφία, χρήση ψηφιακών μέσων (βίντεο, φωτογραφία) ή ενασχόληση με τα ζητήματα πο πραγματεύονται στο πλαίσιο της δράσης δεν είναι απαραίτητη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στα infopack παρακάτω. Οι ενδιφερόμεν@ μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας μέσω email στα volunteer@usbngo.gr και usb.volunteerteams@gmail.com , είτε τηλεφωνικά στο 2310 215629.

Δείτε ΕΔΩ το infopack.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr