Εκδηλώσεις για την εβδομάδα κατά του ρατσισμού

Εκδηλώσεις για την εβδομάδα κατά του ρατσισμού

Εκδηλώσεις για την εβδομάδα κατά του ρατσισμού
Όλα
Εθελοντισμός

21 του Μάρτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων, που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1966 μετά τη βάναυση δολοφονία 69 διαδηλωτών στη Νότια Αφρική το 1960.

Η σφαγή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια στους νόμους του απαρτχάιντ της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής, ένα καθεστώς συστηματικής  επιβολής φυλετικής ανισότητας και  διαχωρισμού.

Σήμερα ρατσιστικές δολοφονίες και βία εξακολουθούν να είναι συχνές και οι φυλετικές διακρίσεις συνεχίζουν να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας.

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, θα υλοποιήσουν και φέτος με την υποστήριξη διεθνών δικτύων,  οργανισμών και θεσμών (United Against Rasicm, Anna Lindh Foundation, YEU, Council of Europe, European Commission) μια σειρά δράσεων από τις 12 – 21 Μαρτίου 2016.

Οι εθελοντές που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος Erasmus+ μας θα επισκευθούν φροντιστήρια ξένων γλωσσών της Θεσσαλονίκης και θα παραδώσουν εργαστήρια πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα εργαστήρια θα βασίζονται στην μη τυπική μάθηση και θα γίνονται στις μητρικές γλώσσες των εθελοντών.

Πως μπορείς να βοηθήσεις και εσύ;

Διαχέοντας το θετικό μήνυμα και υποστηρίζοντας τους συνανθρώπους μας στην ιδέα του όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.

Την εβδομάδα 12 – 21 Μαρτίου σας προσκαλούμε να «ανεβάσετε» φωτογραφίες σας με ένα μήνυμα βάζοντας το hashtag  #UnitedInDifferences Θα προσθέσουμε μερικές φωτογραφίες μας για να καταλάβετε την ιδέα. Μοιράσου την φωτογραφία σου και μάθε περισσότερα στο facebook page της δράσης. ΕΔΩ

Έτσι, ο καθένας από εμάς θα είναι κομμάτι μιας μεγάλης αλυσίδας, όλοι οι φίλοι σας είναι ευπρόσδεκτοι να ενωθούν μαζί μας!

Διαδώστε το hashtag  :)

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr