Summer Solidarity Shots

Summer Solidarity Shots

Όλα
Erasmus+ Ευρωπαϊκά Εθελοντικά Προγράμματα
Το Summer Solidarity Shots αποτελούνταν από μία ομάδα εθελοντών/εθελοντριών σε τομείς υψηλής προτεραιότητας, χωρισμένη σε τρεις ομάδες.
Η πρώτη εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη με αρκετούς οργανισμούς που επικεντρώθηκαν στην ένταξη στιγματισμένων κοινωνικών ομάδων. Έτσι, με τον Φάρο του Κόσμου οι εθελοντές ανέπτυξαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με ευάλωτα παιδιά από την κοινότητα των Ρομά. Με το Οικόπολις και την Αλκυόνη συμμετείχαν σε πρωτοβουλίες που απευθύνονταν στους πρόσφυγες που ζουν στην πόλη και μπόρεσαν να βοηθήσουν την Κοινωνική Επιχείρηση Αργώ, που λειτουργεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας την επανένταξη πρώην τοξικομανών.
Η δεύτερη ομάδα, που δραστηριοποιείται στην ίδια πόλη, ενήργησε για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, υποστηρίζοντας την Action Art με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης. Με τη σειρά της, η τρίτη ομάδα είχε επίκεντρο το Στρατώνι, χωριό της Χαλκιδικής. Εκεί, ανέπτυξαν διάφορες πρωτοβουλίες με στόχο τη δημιουργία πολιτιστικών ευκαιριών σε αυτήν την απομονωμένη περιοχή και τη μείωση των διαφορών μεταξύ των γενεών μέσα στην κοινότητα.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr