Spread the sign – Syria (2017-2020)

Spread the sign – Syria (2017-2020)

Spread the sign – Syria (2017-2020)
Όλα
Erasmus+ ΚΑ2

Το πρόγραμμα, στοχεύει να υποστηρίξει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των ενήλικων κωφών μεταναστών της Συρίας, προσθέτοντας τη συριακή νοηματική γλώσσα, σε ένα ήδη υπάρχον, ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό εργαλείο, το "Spread the Sign" (www.spreadthesign.com). Το "Spread the Sign" είναι ένα δωρεάν ψηφιακό λεξικό νοηματικής, που ξεκίνησε ως  Leonardo πιλοτικό πρόγραμμα το 2006, και σήμερα διαθέτει περισσότερες από 27 χώρες και 310.000 βίντεο νοηματικής γλώσσας.

Η προσθήκη της συριακής Νοηματικής Γλώσσας στο ψηφιακό λεξικό, θα ωφελήσει τους Σύριους κωφούς πρόσφυγες, τους δασκάλους νοηματικής ενηλίκων και άλλους, που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν αυτό τη μειονεκτούσα ομάδα. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει υπάρχει ηλεκτρονικό λεξικό και εκπαιδευτικό εργαλείο για τους κωφούς πρόσφυγες / μετανάστες. Το έργο αυτό θα τους προσφέρει το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης στη γλώσσα τους και θα διευκολύνει την εκμάθηση μίας νέας.        

Όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δέχτηκαν μεγάλο αριθμό Σύριων μεταναστών. Έτσι, εκτός από τη μετάφραση του λεξικού στην αραβική γλώσσα και της συριακής Νοηματικής γλώσσας, είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι νοηματικές γλώσσες της Σουηδίας, της Τουρκίας και της Γερμανίας (που υπάρχουν ήδη στο λεξικό) προκειμένου να αντιμετωπιστεί τα ζητήματα των Σύριων μεταναστών. Επιπλέον, θα προστεθούν η ελληνικές, η κυπριακή και η βουλγαρική νοηματική γλώσσα, καθώς αυτές οι γειτονικές χώρες της Συρίας και της Τουρκίας, έχουν μεγάλη ανάγκη να υποστηρίξουν κατάλληλα τους Σύριους μετανάστες, με προβλήματα ακοής.

Γενικοί στόχοι:

1) Να υποστηριχθεί η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση των κωφών/ή με προβλήματα ακοής μεταναστών.

2) Να παρέχει ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε τυφλούς /ή με προβλήματα ακοής, Σύριους μετανάστες και άτομα με προβλήματα ακοής από χώρες εταίρους.

3) Να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς ενηλίκων στη δουλειά τους, με άτομα με προβλήματα ακοής.

4) Να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις εκπαιδευτικές ανάγκες αυτών των μειονεκτουσών ομάδων.

5) Διάδοση της ιδέας του έργου και των αποτελεσμάτων του σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr