Fine arts for fine learning

Fine arts for fine learning

Όλα
Erasmus+ ΚΑ2

Το έργο ακολουθεί την απλή ιδέα της σύνδεσης του κόσμου των τεχνών με τον κόσμο της νεολαίας ώστε οι νέοι να προχωρήσουν προς την ενσωμάτωση της μεθοδολογίας της μη τυπικής και διαπολιτισμικής μάθησης, καθώς και καλλιτεχνικών μεθόδων που συνδέονται με πολιτικά θέματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας.

Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες των κλασικών καλών τεχνών για την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων είναι τεράστιες και θέλουμε να πειραματιστούμε μαζί με νέους καλλιτέχνες. Το εν λόγω έργο δεν είναι ακόμη καλά γνωστό ως έγκυρη μέθοδος για την επίτευξη άλλων μαθησιακών αναγκών και πιστεύουμε ότι ο κοινωνικός και εκπαιδευτικός αντίκτυπος των καλών τεχνών θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ πιο σημαντικός για τις οργανώσεις νεολαίας.

Η ιδέα μας είναι να δημιουργήσουμε νέες δραστηριότητες και μορφές που να προωθούν την πιο έντονη και εκτεταμένη χρήση των καλών τεχνών με την υλοποίηση δραστηριοτήτων, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός σύνδεσης. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να συνδέσουμε τον κόσμο των καλών τεχνών και της καλλιτεχνικής έκφρασης με τον κόσμο της νεολαία και της NFL (μη τυπικής εκπαίδευσης), έτσι ώστε η κοινωνία στο σύνολό της να κατανοήσει την αξία των τεχνών ως μοχλό μάθησης, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Ένα ποιοτικό καλλιτεχνικό εργαστήριο μπορεί να έχει τεράστια αξία και αντίκτυπο και να αποτελέσει μεγάλη βοήθεια σε ζητήματα της καθημερινής ζωής, να χαλαρώσει, να προβληματιστεί, να σκεφτεί με εστιασμένο τρόπο και να οικοδομήσει ανθεκτικότητα.

Το έργο ενθαρρύνει την ιδέα ότι οι επαγγελματίες της NFL μπορούνε να μάθουνε πώς να χρησιμοποιούνε την τέχνη και, αντίστροφα, ότι οι καλλιτέχνες και τα ενεργά μέλη των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μπορούν να μάθουν από

νέους τύπους μάθησης που επικεντρώνονται περισσότερο στην ενδυνάμωση των νέων.

 

Το έργο αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

Διακρατική συνάντηση εταίρων σε απευθείας σύνδεση: 03.03.22.

Σεμινάριο κατάρτισης σχετικά με τη χρήση των καλών τεχνών για τη μάθηση 25.-31.03.22.

Τοπικές δραστηριότητες (σε κάθε χώρα) από τους συμμετέχοντες στη δραστηριότητα κατάρτισης.

Διακρατική συνάντηση εταίρων για την ανάπτυξη της εργαλειοθήκης στη Βουδαπέστη.

Διακρατική συνάντηση εταίρων για την αξιολόγηση και την παρακολούθηση στη Θεσσαλονίκη.

Εκδήλωση και έκθεση σε κάθε χώρα με την εργαλειοθήκη και άλλα αποτελέσματα του έργου.

 

Ως αποτέλεσμα του έργου θα υπάρξει ένα εγχειρίδιο που θα περιλαμβάνει όλα τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν από τη δραστηριότητα κατάρτισης και τις τοπικές δραστηριότητες.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr