#EVS ως την άκρη της γης;

#EVS ως την άκρη της γης;

#EVS ως την άκρη της γης;

Το όνομα μου είναι Αναστασία, είμαι 26 χρονών και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε πρόγραμμα EVS στη Γαλλία.

Η αναζήτηση μου ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι. Γνώριζα τα ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας και ανταλλαγής νέων αλλά δεν ήξερα ότι υπήρχαν και προγράμματα μακράς διάρκειας. Ψάχνοντας βρήκα την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) – ένα πρόγραμμα που θα μου έδινε τη δυνατότητα να ζήσω και να δουλέψω στη Γαλλία, κάτι που ήθελα εδώ και πολλά χρόνια!

Το πρόγραμμά στο οποίο κατέληξα ήταν στη δυτικότερη περιοχή της Γαλλίας, τη Βρετάνη, περιοχή φημισμένη για τις κρέπες, το μηλίτη και την ιδιαίτερη διάλεκτό της, τα Breton.

Έφτασα στη Γαλλία στις αρχές του Ιούνη. Μπήκα στο τρένο από το Παρίσι με δύο βαλίτσες και μην ξέροντας τι θα βρω στον προορισμό μου. Η περιοχή της Βρετάνης στην οποία πήγαινα λεγόταν Finistère: η άκρη της γης.

Στο τέλος της διαδρομής με περίμενε ένα πολύ συμπαθητικό χωριό, χωμένο στη φύση, με πολύ ευγενικούς ανθρώπους που με καλωσόρισαν ζεστά.

Μετά από μια εβδομάδα προσαρμογής, ξεκίνησα τη δουλειά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης. Όλο το καλοκαίρι οργανώναμε δραστηριότητες για παιδιά διαφόρων ηλικιών, πηγαίναμε μαζί τους εκδρομές και τα βοηθούσαμε να ανακαλύψουν καινούρια ενδιαφέροντα.

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που έφτασα στη Γαλλία έχουν συμβεί τόσα πολλά και καινούρια πράγματα! Το σεμινάριο άφιξης του EVS (on arrival) μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω άλλους EVS εθελοντές απ’ όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, και να μάθω τη λειτουργία του προγράμματος και τις δυνατότητες που μου δίνονται. Με τη δουλειά μου στο κέντρο μαθαίνω πως λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα στη Γαλλία, αποκτώ εμπειρία εργασίας με παιδιά και συνεργασίας με άλλους εκπαιδευτικούς. Ήδη στο λίγο διάστημα που είμαι εδώ έχω ταξιδέψει πολύ, έχω γνωρίσει διαφορετικούς ανθρώπους, και όσο για τα γαλλικά μου: μπορώ με σιγουριά να πω ότι συνέχεια βελτιώνονται.

Ανυπομονώ να δω τι μου επιφυλάσσουν οι επόμενοι μήνες στο καινούριο μου σπίτι. Θα είναι οπωσδήποτε μια περιπέτεια!

 

Αναστασία Αναγνωστοπούλου

 

* επίσης έγινε αναφορά για το πρόγραμμα και της δράσεις της Αναστασίας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που μπορεί κάποιος/α να το διαβάσει στο

http://www.ouest-france.fr/bretagne/elliant-29370/anastasia-arrive-de-gr...

** το πρόγραμμα της Αναστασίας χρηματοδοτήθηκε μέσω του ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+ και της υποδράσης EVS

#EVS ως την άκρη της γης;
Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr